Търговските вериги предложиха да има български фермерски пазари на паркингите им

OFFNews Последна промяна на 08 април 2020 в 19:41 4442 2

Търговските вериги предлагат да обособят фермерски пазари с български производители на паркингите си. Около това предложение са се обединили Сдружението за модерна търговия и представителите на търговските вериги, съобщиха от министерството на земеделието.

Това е станало по време на видеоконферентен разговор с министър Десислава Танева, иницииран от Сдружението за модерна търговия.

Частните оператори могат да поемат този крактосрочен ангажимент във всеки обект, където имат паркинг, като предоставят площ от него, на която родни производители да предлагат продукцията си.

Срокът за осъществяване на тези пазари ще бъде обвързан с извънредното положение в страната.

,,Няма да отстъпим от искането си в търговските вериги да присъства българско местно производство. Действията на Министерството са насочени в подкрепа на българското производство, на малките и местни производители и запазване на поминъка им“, твърди Танева.

Министърът на земеделието коментира, че предложението на търговските вериги ще бъде включено в предложенията на МЗХГ и изпратено до браншовите организации в сектор „Земеделие“ за становище.

По него ще бъде даден срок до петък, когато окончателно ще се оформи проектното предложение за подкрепа на местното производство. 

По искане на Сдружението за модерна търговия днес е създадена работна група между МЗХГ и търговските вериги. Нейн председател е директорът на дирекция „Политики по агрохранителната верига“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1010

2

Кирил Никленов

08.04 2020 в 20:45

Този паркинг да не би да е в тяхната страна та така гордо ще ни разрешават тези,,свободи,,Намираш се в България,играеш по тези закони.Стига да има кой да следи за тях!

3509

1

zuljin

08.04 2020 в 20:00

Аз бих им предложил да си изнесат вносната продукция на паркингите си!!!
 
X