Таксиметровите компании актуализират цените си

OFFNews 11 април 2021 в 10:38 4226 1

Почти всички таксиметрови компании в столицата вече са актуализирали цените си във връзка с новата, по-висока първоначална такса за тях, която влиза в сила от 2 май, съобщава БНР.

След 2 май всички таксита у нас трябва да работят на новите тарифи или ги грози глоба до 1000 лв. Преди това е необходимо апаратите в автомобилите да бъдат пренастроени и тествани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Увеличението не е голямо, дори няма и 0,80 лв., казват управителите на две от големите компании в София Найден Петров и Емил Игнатов пред БНР.

"Нашите клиенти обслужваме с първоначална тарифа 1,54 лв., дневната е 0,79 лв., а нощната - 0,90 лв. И повикване - 0,70 лв. Престоят е 0,22 лв.".

"При нас от 800 автомобила около 650 са претарифирали. Никой няма да работи на по-ниска цена при положение, че първо - законът го задължава, и второ - 8,40 лв. на ден, 10 лева на ден повече да изкара, никой няма да се разсърди".

"Всеки един клиент има право да подава сигнал, когато му е отказан курс. Той има право да сигнализира органите на ДАИ".

Освен с цел увеличаване дохода на таксиметровия шофьор, превозвачите поискаха по-високи цени и заради курсовете на къси разстояния, които според тях са нерентабилни.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

11.04 2021 в 13:18

Такова вдигане на цените е безпредметно, хората започнаха да се отказват от услугите на обикновените таксита. Аз лично напълно преминах към тези на 2 алтернативни организации, и по първоначални данни сметките са с 20-30% по-ниски спрямо досегашните тарифи на обикновените таксита. След увеличението вероятно разликата ще е поне 35%.