Quantcast

Standard & Poor's даде негативна прогноза за България

Милен Енчев Последна промяна на 13 декември 2013 в 12:36 1182 5

Standard & Poor's. Снимка: БГНЕС
Standard & Poor's. Снимка: БГНЕС

Standard&Poor's потвърди кредитния рейтинг на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута, но ревизира перспективата на държавата от стабилна на отрицателна.

Като основна причина за открицателната прогноза кредитната агенция изтъква „слабите перспективи пред растежа, в резултат от слабото вътрешно търсене, както и нестабилната политическа обстановка, които биха могли да препятстват осъществяването на необходимите структурни реформи".

В оценката си S&P обръща специално внимание на политическата ситуация в страната. Според кредитната агенция гражданските протести с искане за оставка на правителството биха могли при засилване на натиска да „затруднят провеждането на политики и да увеличат възможността за предсрочни избори“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.12 2013 в 14:28

Мръсните соросоиди плащат на Standard&Poor’s. Веднага да им се смени шефа на Standard&Poor’s и да сложат верен на Партията другар.

13.12 2013 в 14:21

Този филм сме го гледали 97-ма. Вероятността да се повтори е голяма. Условията са налични, наглостта също.

13.12 2013 в 14:04

И аз го предвиждам това също.
Как ли ще се оправят с длъжниците по кредити в лева. Като дължиш пари на банката и има хиперинфлация тогава губи банката?! Аз си мисля, че само това ги спира
Освен, ако не са калкулирали, че има достатъчно длъжници в валута?

Колебая се дали да държа долари или евро?

13.12 2013 в 13:31

++++++

13.12 2013 в 12:46

Почна се...

Фалитът е неизбежен, хора теглете си парите. 50 милиарда дремят в банките в момента - чудесна плячка за кукловодите - да не мислите, че гонят нещо друго.. Не - просто искат да повторят 97-ма, за да се рестартира финансовата система. Няма друг начин - няма инвестиции, няма раздвижване на парите, само се гълтат депозите (в същото време лошите кредити растат) - никаква логика - откъде да дойдат пари (да речем 5-10% доходност, които се търсят от тея 50- милиарда са си 5 милиарда на година!!! как да ги изкарат банките и да ги дадат на вносителите!? Никак! РЕстарт се търси - хиперинфлация, падане на борда, завличане на вложителите.. и е обречен на успех тоя сценарий