Спецов: Няма политическа атака при запечатването на известен ресторант в София

OFFNews 08 юни 2022 в 09:35 1896 1

Румен Спецов

Снимка БТА архив

Запечатването на известен столичен ресторант в „Дианабад“ от данъчните не е политическа атака. По документи заведението няма нищо общо с Александър Сталийски, въпреки че така се говори в общественото пространство. 

Това заяви шефът на НАП Румен Спецов по бТВ. Преди два дни от агенцията съобщиха за затварянето на заведението за 14 дни и наложена глоба. 

Политическа атака би било, ако има някакви нарочни действия, ако даден обект няма никакви нарушения и се предприемат действия. В случая имаме конкретно нарушение, установено по конкретен способ. Там е отишъл екип, направена е покупка, случайна консумация, издадена е касова бележка, проверен е касовият бон и той не е отчетен в НАП. Къде има политическо влияние?, коментира Спецов. 

По думите му проверката е част от лятната кампания на НАП и много подобни инспекции предстоят. Затова е препоръчително търговците да проверят
изправността на апаратите си и дали са свързани коректно с данъчните. 

НАП ще има важна роля в процеса по въвеждане на отстъпката от 25 стотинки, която държавата ще дава при зареждане на горива по бензиностанциите като антикризисна мярка. 

По думите на Спецов днес ще бъде готов финалният вариант как ще се осъществява това - какво трябва да направи клиентът, какво съответната бензиностанция и как НАП да администрира този процес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!