Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спад в цените на имотите в София заради мигрантите

OFFNews 10 ноември 2015 в 15:00 2421 0

Снимка Сергей Антонов

Цените на имотите в част от центъра на София са отбелязали спад, съобщава Нова ТВ.

Основна причина за това е струпването на голям брой нелегални имигранти и бездомни хора.

През последните месеци районът на "Лъвов мост" и Халите се е превърнал в едно от най-нежеланите места за живеене в столицата. „Пълно е с хора от малцинствата и с бежанци. Нищо против нямам нито едните, нито другите, но стискаме чантите, трудно е. Има страх. Случваха се вече няколко криминални случки съвсем наблизо”, коментира пред Нова ТВ Елена Милошева, която от години живее в района.

Макар полицейското присъствие в района да е засилено през повечето време, хората в района се чувстват неспокойни, а цените на имотите отбелязват спад.

Според брокера Калоян Богданов не може да се говори за сериозно поевтиняване на имотите, макар да са с 50-60 евро на квадратен метър по-ниски спрямо съседните райони на центъра, като за пример даде булевард Христо Ботев. Той поясни, че търсенето тук е по-сложно, сделките се сключват по-бавно, а наемите са "трудни".

Допълнително върху цените на имотите влияе и лошото състояние на голяма част от сградите в района. 

Дошлият от Палестина Ашраф споделя, че е много зле в България. Той споделя, че иска да започне работа, но вижда как всички тук страдат. Ашраф заявява любовта си към България, като счита страната ни за втора родина и определя децата си за българи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!