Собственикът на Winbet купи Телефонната палата за 22 милиона лева

OFFNews 31 март 2023 в 17:45 13531 3

Телефонната палата
Телефонната палата.

Компанията "ГПП Мениджмънт" ЕООД на Георги Папазки е новият собственик на Телефонната палата в София, съобщиха от компанията. Така историческата сграда става част от активите на силния човек в бетинг оператора Winbet. Георги Папазки е брат на Валтер Папазки - известен врачански хазартен бос.

Досега собственик на сградата на ул. "Гурко" в столицата бе избягалият от България магнат Васил Божков.

Сградата е закупена от "ГПП Мениджмънт" ЕООД за сума в размер на 22 милиона лева. Покупката се извърши след заличаването на четири възбрани наложени от държавата, с одобрението и под надзора на компетентния български съд в открито производство по несъстоятелност и ликвидация на предишния собственик и съобразно указанията на синдика, съобщават от "ГПП Мениджмънт" ЕООД.

От фирмата уточняват, че плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента тя не отговаря на съвременните земетръсни норми. Освен това от години сградата е била оставена без поддръжка и по тази причина се превръща в опасна за живота и здравето на българските граждани, твърдят от компанията.

Според съобщението намеренията на новия собственик са сградата да се превърне в многофункционална, като същевременно се запази историческото й излъчване.

Наред с това сградата ще обогати културния облик на централната част на столицата. Инвеститорът държи изключително много на ландшафта и при изграждането на сградата ще го обогати в максимална степен. Сигурни сме, че след въвеждането на новия проект в експлоатация жителите и гостите на град София ще се радват на автентична европейска сграда, която да посещават с удоволствие, заявяват още от "ГПП Мениджмънт" ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

3

Анализи

01.04 2023 в 10:26

Поредната мутра, която завладява културната част на столицата. Клета България.

12078

2

edin slep

31.03 2023 в 23:33

С тези решетки и грозните дограми, които сложиха е наистина срам за София.

-240

1

редовно четящ

31.03 2023 в 18:35

Ами след като ни управлява мафията....