Собственикът на Vivacom: Наш конкурент плаща на журналисти да ни клеветят

OFFNews 17 март 2023 в 19:05 4775 1

лого
Логото на United Group.

Компанията собственик на телекома Vivacom - United Group публикува отворено писмо, в което твърди, че е жертва на кампания за уронване на престижа, която е поръчана от "голяма международна компания и конкурент".

Твърди се, че неназованото поименно дружество предлага пари на журналисти да публикуват нападки срещу бизнеса на групата в България.

Предлагаме текста на цялото отворено писмо без редакторска намеса:

United Group получи информация, че голяма международна компания и конкурент предлага възнаграждение на журналисти, за да публикуват нападки срещу Групата в България с цел уронване на нашата репутация.

United Group подкрепя силните и независими медии в региона. Вярваме, че това е критично важно за всяка добре функционираща демокрация.

Медиите, собственост на Групата, спазват най-високи редакционни и етични стандарти. Убедени сме, че и колегите от другите медии в България не биха приели непрофесионални предложения за заплащане за публикации с невярна и/или неточна информация. Ако това се случи, ще предприемем необходимите стъпки за защита на нашата репутация, включително и в съда.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата