Снегът пак изненада БДЖ, много влакове натрупаха огромни закъснения

OFFNews 28 ноември 2017 в 11:21 5402 0

Снегът отново изненада БДЖ и редица влакове натрупаха огромни закъснения днес. Това показва справката за движението на Централна гара в София.

Сутрешната пътническа композиция от Мездра с обявен час на пристигане 5,30 ч закъсня цели 80 минути. А обяснението записано на електронните табла на националния превозвач звучи абсурдно - очакване на композиция/локомотив от друг влак.

20 минути пък закъснение натрупа пътническият влак от Лакатник, който трябваше да пристигне на Централна гара в 6 часа. Причината за забавянето е ремонт по жп инфраструктурата.

35 минути закъсня сутрешната жп композицията от Варна, а тази от Дупница се отчете само с 15-минутно отклонение от разписанието. И в двата случая обявените причини са повреди.

Друг влак от Лакатник, този който би трябвало да пристигне в 7,01 ч, обаче впечатлява, пристигайки със 105 минути закъснение - близо два часа. Абсурдното е, че този влак по разписание трябва да пътува малко повече от 1 час, а само забавянето му е двойно повече време.

Час и половина закъснение заради повреда на инфраструктурата натрупа и влакът с номер 20102 от Враца. Друг влак от Мездра обаче е шампионът по бавност - пристигна със 155 минути закъснение - повече от два часа и половина!

Композиция от Горна Оряховица се забави с 30 минути, друга от Лакатник - с 65, трета от Перник - с 10 минути.

Това обаче не са всички закъснели пристигащи влакове в София - има още много, но списъкът е наистина дълъг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови