Сметките за парно са високи заради начина на формирането им

Има тенденции за повишаване на цените, смята Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум

OFFNews 23 декември 2020 в 09:19 5833 0

Избраният начин за оформяне на сметките за парно е една от причините за по-високите цени. Начинът е на принцип на прогнозни резултати, на измерени стойности и на начин за разпределение. Това заяви Антон Иванов от Българския енергиен и минен форум пред БНТ. 

"Цените по-скоро ще се повишават и то не толкова заради цените на природния газ, който засега се движи в едни очаквани граници, а за това, че се повишават други ценови фактори, които оказват влияние на цените, но това би трябвало да е в рамките на инфлацията, т. е. на един нормален тренд на повишение", коментира той.

Иванов добави, че принципът за оформяне на сметките на годишна база продължи твърде дълго и затова буди недоволство сред клиентите.

"Значителна част от ценовите параметри дружествата вече определят на месечна база, би трябвало и сметките на битовите потребители да могат да се определят на месечна база", коментира той.

Той смята, че някои хора са се оказали с по-високи сметки, но накрая на годината с изравняването би трябвало те да се урегулират.

КЕВР е обърна внимание на топлофикациите за оформянето на фактурите и ги призова да комуникират по-разбираемо с клиентите си. "Това обаче не означава цените в сметките да не се платят", подчерта Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!