Сметката е вярна, газът поскъпва с 20,3%

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2020 в 16:27 4770 4

На 11-ия ден от възлагането на проверката на ценовото предложение за цената на природния газ през септември енергийният министър Теменужка Петкова призна, че Булгаргаз коректно е изчислил тарифите и че синьото гориво наистина трябва да поскъпне с 20,3 процента. Точно колкото бяха изчисленията на държавната компания.

На 1 септември Петкова нареди на Булгаргаз, чийто принципал е министерството й, да оттегли ценовото си предложение за вдигането на цената от КЕВР, за да могат експертите й да направят проверка. Това на практика вкара целия газов сектор у нас в невиждан хаос, защото доставките на гориво не спряха, а в същото време нямаше утвърдена цена, по която да стават разплащания и да се издават фактури за синьото гориво. Председателят на КЕВР Иван Иванов бе категоричен пред OFFNews, че нищо не е пречело Петкова да си проверява каквото си иска и без да принуждава Булгаргаз да оттегля разчетите за септември.

Днес Петкова призна, че досега цените на природния газ са били много ниски заради коронавируса, но сега сигуацията на международните пазари се променила и сега тарифите тръгнали рязко нагоре. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

4

Как ги сметна?
1.Чрез интеграли!
2.Чрез редове на Фурие!
3.Чрез основното уравнение на Софи-Жармен-Лагранж!
4.Чрез действие събиране.
5.Чрез производни по метода на "Аз съм прост......"
Що не ги публикуваш изчисленията си които ако са направени
с новия "Супер Компютър"-"Тиква 1"

7719

3

Краси

11.09 2020 в 17:21

За такива простотии хората си подават оставката. Но се питам защо трябва да ги гоним един по един. Да си тръгнат всички некадърници начело с Борисов, защото са много добри единствено в краденето, а иначе нито могат да направят една елементарна бакалска сметка, нито им стиска да кажат на хората, че по обективни причини цените се увеличават.

8075

2

elbarbudo

11.09 2020 в 17:19

Абе нали спазарихме европейски цени, ниски демек?

3812

1

tough

11.09 2020 в 16:52

На тиквун големите самохвалебствия отпреди няколко месеца...