Смениха цялото ръководство на ВМЗ-Сопот

OFFNews 15 септември 2015 в 18:20 4831 0

Цялото ръководство на ВМЗ-Сопот беше сменено. Решението беше взето на събрание на Акционерното дружество.

На събранието е взето решение за връщане на длъжността изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот, като на поста е назначен досегашният заместник на търговския пълномощник по производствените въпроси Иван Гецов.

От Съвета на директорите са освободени досегашните му членове Тодор Дичев и Илиян Насков. За председател на борда е назначен Владислав Тотев. В борда остава финансистът от Карлово Любомир Джапаров.

За отстраняването на Илиян Насков от борда на директорите настояваха от КТ „Подкрепа“. От синдиката продължават да искат уволняването на директора на площадка „Иганово“ Цветана Бодурова. Според синдиката Бодурова трябва да понесе отговорността за взривовете в Иганово.

В началото на август зам.-министърът на икономиката Любен Петров и представителите на синдиката в предприятието се договориха външен одит да установи състоянието на ВМЗ-Сопот.

Причината за това бяха противоречивите твърдения за състоянието на дружеството. От синдиката обявиха, че се готви умишлен фалит на дружеството, а от Министерството на икономиката увериха, че има осигурени поръчки за 300 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!