Смениха шефовете на „БДЖ - Пътнически превози” и „БДЖ - Товарни превози”

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2017 в 14:53 10609 1

Христо Иванов, директор на "БДЖ-Пътнически превози".

Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД освободи от длъжност управителите на „БДЖ – Пътнически превози” Димитър Костадинов и „БДЖ - Товарни превози” Любомир Илиев.

На техните места за управители в дружествата са назначени Христо Иванов и Александър Александров.

Новите управители са дългогодишни специалисти в областта на железницата като цялата им кариера е изцяло свързана с железопътния транспорт.

Христо Иванов е магистър по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”. Преди това е завършил специалност „Експлоатация на железопътния транспорт” в Техническия университет. Опитът му включва превоз на опасни товари, пътнически превози и организация на превоза при прекъснато влаково движение. До 2012 г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД.


Александър Александров, директор на "БДЖ-Товарни превози".

Александър Александров е магистър по „Технология и управление на транспорта” ВВТУ „Тодор Каблешков” и с още една магистърска степен по „Икономика на транспортната фирма”. Израства в кариерата от Инструктор в Превозна служба в БДЖ до директор в „БДЖ – Товарни превози” ЕООД.

И двете дъщерни дружества на БДЖ са в плачевно финансово състояние след управлението на досегашното ръководство на компанията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12009

1

Nik68

15.02 2017 в 15:59

Поредните нови назначения свързани с поддготовката и провеждането на избори?