Скандинавски посланици установяват бизнес контакти в Казанлък

OFFNews 26 май 2015 в 11:02 3117 1

Казанлъшки фирми, които проявяват интерес за сътрудничество във скандинавски страни, имаха възможност да се срещнат с потенциални бизнес партньори от Норвегия и Швеция.

По идея на Българо-скандинавската търговска камара градът на розите бе посетен от посланика на Кралство Норвегия Гюру Катарина Викьор , посланика на Швеция Хелена Пилсас Алин и делегация от представители на фирми, членове на камарата.

„Целта на нашето посещение е да свържем потенциални бизнес партньори от скандинавските държави с фирми и организации в Казанлък. Живеем в динамичен свят, България е динамично развиваща се държава и ние не трябва да пропускаме момента за тези взаимни бизнес контакти”, заяви председателят на Българо-скандинавската търговска камара Йоран Свенсон.

В делегацията на Българо-скандинавската търговска камара в Казанлък са включени представители на повече от 20 фирми, развиващи дейност в различни сфери – машиностроене, строителство, енергетика, транспорт, телекомуникации, лека промишленост, медицинска техника.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова запозна скандинавските гости с перспективите за развитие на града като център на Долината на розите и Долината на тракийските царе.В рамките на посещението си те имаха възможността да разгледат културно-историческите  забележителности на територията на община Казанлък.

Гостите от север станаха свидетели и на откриването на фотографската изложба „Благословената долина”, която е част от програмата на Празник на розата 2015 г. 60-те фотопана с 200 фотоса са разположени в пространството на площад „Севтополис“ и са подготвени от фотограф-художникът  Александър Иванов. Благословената долина не е само име на изложба. Долината на Казанлък е действително благословена. С благодатна природа, с минало, осветено от много култури, оставили красота и познание за живота, и най-вече с хората, живели и живеещи по тази земя.

За улеснение на жителите и гостите на града по време на Празника на розата Община Казанлък подготви и отпечата специално издание на български и английски език за Общината  и Долината на розите и тракийските царе. Изданието съдържа информация за културните институти, розоварните, хотелите, ресторантите и местата, където туристите и гостите на града могат да си купят сувенири за спомен. Представена е историята на Казанлък, природните и културно-историческите забележителности, музеите, галериите, местата за отдих.

Фестивалът на розата, събитията в него, както и цялата програма на празника също са включени в луксозното издание. Богато илюстрирана с красиви фотоси и стилно оформена, книжката „Добре дошли в Казанлък: Фестивал на розата 2015“ ще се раздава безплатно на туристите и гостите на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!