Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.
1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.
2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.
3. Не трябва да има разкъсвания.
4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.
5. Очите трябва да са бистри.
6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
6000
1
30.11 2018 в 08:35
Последни коментари
4I4ATA
Столичният транспорт с протест срещу кмета Терзиев. Плаши със стачка заради пари
dolivo
Проф. Чуков: Няма как ''Хизбула'' да се изкорени от Ливан
dolivo
Тръмп: Иранските ядрени съоръжения трябва да бъдат ударени
dolivo
Маркет линкс: ИТН не влиза в следващия парламент
Moirae
Доган се появи на протеста за Джейхан Ибрямов (обновява се)