Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.
1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.
2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.
3. Не трябва да има разкъсвания.
4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.
5. Очите трябва да са бистри.
6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
6000
1
30.11 2018 в 08:35
Последни коментари
Того
Борисов към Бориславова: Гърбът ми е голям и хлъзгав, който се е катерил по него - все е падал
мнение от IP
Борисов към Бориславова: Гърбът ми е голям и хлъзгав, който се е катерил по него - все е падал
borisboris
Браншът благодари на Милошев: За пръв път властта работи за туризма
Constanza
Петков: Борисов има и голям, хлъзгав врат, на който виси воденичният камък Пеевски
borisboris
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари