Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.
1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.
2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.
3. Не трябва да има разкъсвания.
4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.
5. Очите трябва да са бистри.
6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.


























Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
11000
1
30.11 2018 в 08:35
Кметът на ''Изгрев'' обяви, че преборил боклучената криза. Посреща камиони с фойерверк (ВИДЕО)
Кметът на Враца ще съди протестиращи. Викали 'Оставка' пред дома му
Българите искат по-активен живот, но не се движат достатъчно
Борисов за протеста пред дома му: Ще дойде време да ходят пред техните къщи
Култовата спирка "Вишнева" грейна празнично