Шест начина да познаем дали рибата за Никулден е наистина прясна

OFFNews 30 ноември 2018 в 07:09 3126 1

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.

1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.

2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.

3. Не трябва да има разкъсвания.

4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.

5. Очите трябва да са бистри.

6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    6000

    1

    Никола Йорданов

    30.11 2018 в 08:35

    И костите да не се отделят от месото (докато чистиш вътрешностите или ако "огънеш" изчистена в магазина риба). :-(
     
    X

    Нойзи: Дълбоката държава пак е победител, елитът се умори да опитва