Шефът на Кинтекс отива на прокурор, Нинова сменя борда на военната фирма

OFFNews 18 април 2022 в 13:11 6700 1

Инспекторатът на Министерството на икономиката и индустрията извърши проверка на дейността на „Кинтекс“ ЕАД за 2021 г. Заключенията са за редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор, съобщават от ведомството на Корнелия Нинова.

Препоръките на инспектората са да бъде подаден сигнал до компетентните органи.

От Министерството на икономиката въорщават, че вече са предприели необходимите действия. Докладът на инспектората вече е изпратен на прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция. Освен това вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова е наредила смяна на ръководството на „Кинтекс“, съобщават от ведомството.

„Кинтекс“ ЕАД е държавно предприятие за търговия с военна продукция.

Подробности по откритите нарушения не се съобщават. Според сайта на дружеството изпълнителен директор е Александър Михайлов. В Съвета на директорите влизат Анита Великова, председател, Стефка Граматикова, Десислава Господинова-Христова и Васил Ризов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

18.04 2022 в 14:42

"Кинтекс", абривиатура на кинкалерия и текстил, най-вероятно са изнесли за РФ бронежилетки от тензух и каски от поцинкована ламарина. Явно някой се е оплакал на другарката кУрнелия.
 
X

Елена, която върна наградата