Реформаторският блок разкритикува бюджета, бил социалистически

OFFNews 25 октомври 2017 в 08:45 3473 3

Като опозиционна политическа сила Реформаторският блок не подкрепя предложения проект на държавен бюджет за 2018 година, обявиха от формацията.

Според извънпарламентарните десни Бюджет 2018 поставя бизнесана колене, тъй като натоварването за предприемчивите ще се увеличи с около 10% от силовото административно вдигане на осигуровки и заплати.

Това е сериозно отстъпление от постиженията на България в свободната инициатива и пазарна икономика, твърдят реформаторите. 

"Преразпределението на по-голям дял от БВП от държавата, за да може правителството да заплати популистките си залитания, поставя свободната частна инициатива на системи. През следващата година бизнесът ще става все по-зависим от обществените поръчки на властта. Политиките, които ще финансира правителството с нашите пари, ще доведат до огромни затруднения за дребния и средния бизнес и трайни щети в икономическото развитие на страната ни", заявяват от РБ.

Според тях в предложения бюджет прозира пълното отсъствие на реформи, не са предвидени средства за нов орган за борба с корупцията, инвалидите-фантоми ще продължат да източват милиарди от парите на данъкоплатците, а развитието на българската наука отново ще бъде замразено.

"При нежеланието за реформи, допълнителните средства, които правителството планира да налее в редица нереформирани системи, ще потънат безследно", заявяват още от блока.

Друга тяхна критика е насочена към това, че за поредна година управляващите залагат бюджетен дефицит, с който окончателно вкарват страната в дългова спирала, излизането от която ще ни струва много. 

"Бюджетът за 2018та не е реформаторски, нито социален, а направо ляв-социалистически", категорични са реформаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

25.10 2017 в 09:50

Реформирана система за тези хора означава такава, където са на хранилка техни хора. Например министерството на икономиката доскоро беше реформирано, вече не е.

5784

1

Бабатунде

25.10 2017 в 09:29

Принципно минавам за десен, ама ...

"Като опозиционна политическа сила", това звучи смешно !