Рапорт даден. Връчихме офертата си и на "Хюндай"

OFFNews 25 септември 2019 в 12:25 3617 0

Дадохме офертата си на "Хюндай" за инвестиция в България, те я приеха и сега чакаме решението на борда на директорите, обяви премиерът Бойко Борисов от южнокорейската столица Сеул, където е на посещение. Той допълни, че все още текат преговори и с "Фолксваген" за завод в България.

Смятам, че отношенията ни с Южна Корея ще се развиват на по-високо ниво, каза още Борисов. Премиерът смята, че намеренията от южнокорейска страна са да продължим да имаме успех. „България е прекрасна дестинация, с много добро качество и възможности. Както „Фолксваген“, така и всички големи компании, освен изпълнителната им власт, имат борд на директорите, в който стоят много сериозни хора, и никак не е добре да проявяваш лошо възпитание като някои политици в България и да се изтъкваш в такива моменти“, бе категоричен той. От думите му се разбра, че страната ни се надява и на инвестиции за суперкомпютри, акумулатори и батерии. Според него интересът на домакините бил сериозен.

Борисов настоя да развиваме отношенията си с Южна Корея и в сферата на туризма, защото страната ни е привлекателна не само в сферата на машиностроенето, но също и в посока на СПА туризма. „Специално в сферата на туризма има сериозна средна класа, която в момента ходи в Хърватия. Това са около 1 милион туристи. В тази сфера трябва да се намери директна транспортна линия, но в този момент няма да излезе сметката“, посочи министър-председателят. „Така или иначе трябваше да се представим и да покажем, че имаме интерес за подобряване на стокооборотите. Те растат. Аз мисля, че това е изпълнено и към днешна дата“, обясни Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews