Работници в 'Емко' скандираха "оставка" и викнаха Борисов да слезе при тях

БСП дава министъра на икономиката на прокурор

OFFNews 02 октомври 2017 в 16:13 3502 1

Работници в 'Емко' скандираха

Протестиращи работници от военния завод "Емко" скандираха "Оставка" пред сградата на Министерския съвет и поискаха премиерът Борисов да слезе при тях и да им обясни, защо няма решение за блокираната продукция на пристанищата.

„Г-н Борисов, слезте при нас и ни кажете защо няма решение за нашата продукция, която стои по пристанищата. Дойдохме да ви кажем,че българския народ не е некачествен материал, а работи здраво. За правото си на труд и хляб, за децата си, за бъдещето на страната ни. Тук сме г-н Борисов, за да ви припомним, че има едни хора, които се трудят с честните си ръце“, заяви по-рано днес представител на работниците по време на протеста.

Близо 300 души скандираха "Мафия" и "Оставка", като поискаха връщане на лиценза на предприятието. 

От "Емко" твърдят, че произвеждат специфични боеприпаси, които друго предприятие не може да изработи, а заради отнетия лиценз са изпуснали възможност да участват на международни търгове, които са очаквали да спечелят.

По-рано днес от Министерството на икономиката съобщиха, че проверките в завода са приключили. Предстои МВР да ги обобщи, след което на 6 октомври Междуведомственият съвет за отбранителна индустрия ще реши дали лицензът да бъде възстановен.

В същото време от БСП съобщиха, че ще сезират главния прокурор срещу действията на министъра на икономиката Емил Караниколов.

"БСП ще бъде съпричастна във вашите усилия да запазите работните си места. Ще настояваме за ясен отговор от българското правителство как и по какъв начин подкрепя българската оръжейна индустрия, как се защитава българският икономически интерес. Не сте сами в тази битка", заяви по време на протеста зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев.

"Това, което не мога да разбера до момента е защо българското правителство отказва диалог с българските работници. Защо никой не излиза и не ви дава отговор на тези въпроси“, каза депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

1

Севтопол

05.10 2017 в 12:12

Другарю Бойчев, драги Жельо, хората викат Борисов, ти къде ходиш да се навираш дето не ти е работа? Вие в БСП не знаете ли защо е спрян лиценза, защо ги проверяват, правомерни ли са проверките? Знаете, разбира се. Обаче друго си е да застанеш пред протестиращи в качеството си на опозиция и да изречеш сакралните думи: не сте сами, НИЕ сме с вас! Не знам дали от това на хората няма да им стане още по-тежко.