Променят регионите за планиране. Вижте трите варианта

OFFNews 29 януари 2018 в 08:25 15546 3

Ще подложим на обществено обсъждане промени в районите за планиране. Това обяви регионалният министър Николай Нанков и публикува карти на възможните варианти.

В момента регионите за планиране са шест - Югозападен, Южен централен, Югоизточен, Североизточен, Северен централен и Северозападен.

"Искам да разсея всякакви спекулации за промяна границите на съществуващите области. Целта е да създадем силни и жизнени райони, които са по-добре географски обособени и разположени по основни оси на развитие, със силни, достъпни и притежаващи капацитет и възможности центрове на райони, както и да осигурим съответствие с с нормативната рамка на ЕС. Промяната е необходима и за изграждане на ефективна териториална основа, на която да се базира разработването и изпълнението на стратегическите документи за регионално развитие, както и на програмите, които ще бъдат съфинансирани от Европейските фондове след 2020 г.", заяви Нанков.

Ето ги и трите предложения на работната група от представители на администрацията на Министерски съвет и президентството, министерства, НСИ, НСОРБ и БАН.

До края на март след обсъжданията трябва да бъде избран вариант, който най-добре да отговаря на реалните дадености и нужди, уточни строителният министър в социалната мрежа.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  5900

  3

  NqkogaNqkude

  29.01 2018 в 12:00

  Значи регионирането е ледното:Северна България отива в Румъния Цялото Черноморие в Турция със Кърджали Родопите са за Гърците а Благоевград е Македонски.
   
  X

  Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)