Представители на МВФ и европейски институции идват за ''ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023''

Един от най-престижните и мащабни форуми у нас ще се проведе на 6 юни 2023 г. в Sofia Event Center с участието на Джеф Готлиб, старши регионален представител на МВФ за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Сандра Швалек, заместник-управител на Хърватска

OFFNews 15 май 2023 в 16:00 1669 0

В разгара на новите глобални и локални икономически и финансови сътресения 14-ото издание на събитието ШУМЪТ НА ПАРИТЕ ще даде отговори на най-важните въпроси, свързани с растежа, перспективите за европейската и българската икономика, точните ходове за присъединяването на страната ни към еврозоната и други ключови теми, касаещи напредъка на българската икономика в глобалния контекст.

Един от най-престижните и мащабни форуми у нас ще се проведе на 6 юни 2023 г. в Sofia Event Center с участието на Джеф Готлиб, старши регионален представител на МВФ за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Сандра Швалек, заместник-управител на Хърватската национална банка и още представители на водещи институции, сред които експерти от Европейската инвестиционна банка.

Трансформацията на банковия сектор у нас, стратегиите за устойчиво развитие на бизнеса (ESG), управлението на корпоративните и личните финанси, както и динамиката на капиталовите пазари в контекста на глобалните предизвикателства са другите основни теми на форума.

Събитието, което се организира от Profit.bg, част от водещата швейцарска медийна група Ringier AG, ще се проведе в пет основни панела и с участието на представители на международни и европейски институции.

Към водещите лектори на ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023 - Джеф Готлиб от МВФ, Сандра Швалек от Хърватската национална банка, експерти от ЕИБ и други институции - ще се присъедини и базираният в Берлин икономически журналист Матю Карничниг, главен кореспондент за Европа на глобалната медийна организация POLITICO. Той ще направи дисекция на индустриалната позиция на Европа спрямо водещите световни икономически сили, разглеждайки печелившите ходове на ЕС за увеличаване на конкурентоспособността му и тяхното отражение на по-малки пазари като българския.

От страна на бизнеса и финансовите институции у нас във форума ще участват представители на висшия мениджмънт, сред които ръководители в УниКредит Булбанк, Пощенска банка, tbi bank, БАКБ, УНИКА, Филип Морис, Нестле, ЕОС Груп, Amundi Asset Management, Markan.

Сред партньорите на събитието са A1 България, Mastercard, PwC България, Okol Lake Park.

Мебели Виденов ще се погрижат за зоната за нетуъркинг и главната сцена, осигурявайки стилни мебели за комфорта на гостите и лекторите.

Форумът привлича активна аудитория от хора, които улавят пулса на водещите тенденции в бизнеса и финансите и са нащрек за решенията, които се предприемат в отговор на големите икономически предизвикателства в следващите месеци и години.

Повече информация за ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2023 и как да се присъедините към форума може да намерите на сайта на събитието.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката