Правителството отпусна по 300 лв. енергийни помощи на повече безработни и самотни майки

Ангел Марковски 04 ноември 2021 в 12:18 2852 0

Снимка Архив/БТА

Правителството реши да промени границите за отпускане на 300 лв. еднократна енергийна помощ на повече безработни и бедни семейства, като промени изискванията на които трябва да отговарят. 

"Министерски съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ за лица и семейства, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на Програмата за енергийно подпомагане", каза след заседание на МС министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев.

"Разширяваме кръга на тези лица, които с до 30 лв. надхвърлят прага от изискуемия минимум за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подпомагане през есенно-зимния сезон. Разширяваме кръга и за лицата, които са с регистрация в бюрата по труда по-малко от 6 месеца, да могат да получат тази целева финансова подкрепа от 300 лв. еднократно за предстоящия отоплителен сезон", заяви той.

По думите му такава помощ ще получат и всички хора с увреждания, които имат над 50% загуба на работоспособност, самотноживеещите възрастни хора, самотните майки и всички рискови групи. За тази цел са били отделени 15 млн. лв. от бюджета.

От тази подкрепа при посочените условия ще могат да се възползват и хората, които не са подали документи в нормативно определения срок.

Еднократната финансова подкрепа ще се предоставя служебно от дирекциите "Социално подпомагане".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!