Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полиция претърсва най-големия сайт за авточасти втора ръка по сигнал за 2 млн. лв. укрито ДДС

OFFNews 25 януари 2019 в 18:41 19673 1

Служители на отдел "Икономическа полиция" към ГДНП и данъчни са провели акция срещу една от най-големите фирми за търговия с авточасти втора употреба "Мегапартс", научи OFFNews от свои източници.

Към момента информацията не е оповестена официално на сайта на МВР.

Претърсени са три от складовете на компанията в София и са иззети документи. Разследването е заради сигнали за данъчни измами в големи размери. Става въпрос за схема, при която авточасти се продават в интернет чрез сайта megaparts.bg от фиктивни фирми. Предполага се, че те неофициално се управляват от собствениците на Мегапартс. Въпросните фирми не регистрират приходи от осъществени продажби и не заплащат данъци.

Техни собственици са роми, които изпълняват ролята на бушони. Сигналът, по който се е задействала полицията е, че схемата е ощетила хазната с най-малко 2 милиона лева от неплатено ДДС.

Собственик на "Мегапартс" е Огнян Огнянов, по чийто сигнал през ноември миналата година беше арестуван данъчният служител Любомир Савов, заловен с подкуп от 15 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

25.01 2019 в 20:43

"Собственик на "Мегапартс" е Огнян Огнянов, по чийто сигнал през ноември миналата година беше арестуван данъчният служител ... "

Империята отвръща на удара!
 
X

Да помогнем на украинските деца!