Пловдив получава 82 млн. лева по програма "Региони в растеж"

OFFNews 25 януари 2016 в 17:37 3134 0

Снимка МРРБ

Пловдив е първият български град, който ще се възползва от финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщиха от министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Днес беше подписан първият договор по програмата от заместник-министъра на регионалното развитие Деница Николова, в присъствието на министър Лиляна Павлова и кмета на общината Иван Тотев.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на близо 82 млн. лв., а в рамките на програмата ще се изпълняват проекти за обновяване на образователната и социалната инфраструктура, за предоставяне на съвременни услуги в общността и на социални жилища, за подобряване на градската среда, за повишаване енергийната ефективност на жилищни сгради, както и за осигуряване на съвременни индустриални зони за развитие на икономически дейности и иновации. 

Лиляна Павлова призова останалите 38 общини, които могат да се възползват от финансиране по програмата, да побързат, защото дейностите по нея трябва да започнат по най-бързия възможен начин, за да се избегне рискът от непълно усвояване на европейските средства.

Тя подчерта, че през 2017 г. трябва да започне изпълнението на проектите, защото наличието на резервиран бюджет носи задължително условие за изпълнение на проектите по програмата до декември 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови