ПИБ отчете стабилен ръст на печалбата на среща с миноритарните акционери

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2016 в 16:51 4890 1

На среща с миноритарните акционери днес ръководството на Fibank отчете стабилен ръст на печалбата преди данъчно облагане, която достига 61.3 млн. лв., като оперативната печалба на банката е в размер на 201 млн. лв.

Редовните срещи са част от политиката на банката по прилагане на световните стандарти в доброто корпоративно управление, утвърдени от Международната финансова корпорация (IFC), които Fibank прилага стриктно в своята дейност.

На срещата присъстваха г-н Васил Христов, Главен изпълнителен директор (CEO) на банката, г-н Димитър Костов - Главен директор Риск (CRO) и г-н Живко Тодоров, Главен финансов директор (CFO).

Ръководството на Fibank е запознало миноритарните акционери с текущите финансови резултати на банката към края на месец септември 2016 г.

От началото на година Fibank е заделила провизии на стойност 140 млн. лв. С тях банката изгражда стабилни капиталови излишъци.

Капиталовата адекватност на банката към 30 септември 2016 г. е 15.35%, което показва превишение на собствения капитал над изискваните 13.5%.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

1

SC

11.11 2016 в 18:29

Тези не пропускат през половин година да се похвалят колко са успешни и проспериращи. Не съм видял никоя друга банка да самохвалства толкова.
Май още не са успели да си покрият лошите кредити.