Петролът премина границата от 30 долара за барел с разхлабване на ограничителните мерки

OFFNews Последна промяна на 05 май 2020 в 20:48 1271 0

Фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през юни нарастват във вторник с над 21% към $ 24,85 за барел, търгувайки се в най-високи нива от средата на април, докато фючърсите на петрола Брент, който е референтен за Европа, с доставка през юли поскъпват с 13,5% към $ 30,80 за барел - най-високо ниво от 20-ти април, съобщава БНР.

Петролните фючърси поскъпват рязко за пета поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите се надяват на нарастващо търсене на петрол с оглед постепенното разхлабване на строгите ограничителни мерки, въведени заради коронавирусната пандемия, както и на влязлото в сила от началото на май съвместно съкращаване на добивите от "ОПЕК +" с близо 10 млн. барела на ден.

Редица европейски държави и някои американски щати облекчиха част от строгите мерки за изолация, което позволява на бизнеса отново да отвори врати, като се очаква и постепенно увеличаване на автомобилния трафик, което да доведе и до по-голямо търсене на бензин.

Швейцарската банка UBS очаква, че отслабването на антивирусните рестрикции ще помогне за балансиране на търсенето и предлагането на петролните пазари през третото тримесечие и дори прогнозира известен недостиг през последното за годината тримесечие. Това дава основание на UBS да прогнозира възстановяване на цената на петрола Брент към края на 2020 г. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !