Павлова: Целта ни е България да стане Силициевата долина на Европа

OFFNews 15 януари 2018 в 10:51 8465 3

Снимка БГНЕС

Лиляна Павлова

Законодателството, което ще бъде обсъдено и прието по време на българското председателство на ЕС, може да помогна на България и на целия западнобалкански регион да се превърнат в Силициева долина на Балканите. Това обяви министът Лиляна Павлова в интервю за Нова тв, като каза, че вярва, че тази цел ще бъде осъществена.

„Дигиталната икономика – тази, която създава работни места и дигиталното образование, които ние трябва да адаптираме вътре в страните си, включително в България, а това за нас е една уникална възможност, защото виждаме тенденцията в последните няколко години – младите, децата ни, които заминаха да учат и живеят в чужбина, започнаха да се връщат в България, защото могат да работят в сектора на дигиталните технологии. Това е една тенденция, която ние трябва да хванем и да работим усилено по нея. Това е част и от общия ни дневен ред”, каза министърът за българското председателство.

Павлова определи началото на председателството ни като силно:

„Силен старт и сериозна заявка за едно председателство с посока, мнение и воля да проведем тежките дебати, които стоят пред нас” - така министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова определи началото на европредседателството ни в интервю за Нова тв.

Лиляна Павлова коментира, че не се е приетснила от масовите протести в деня на официалното откриване на председателството: "Протести се случват навсякъде в Европа. Така че нямаше нито изненадани, нито притесни хора сред нашите гости. Това е един естествен и нормален процес. Протестите в София минаха по един спокоен и нормален начин”.

Лиляна Павлова коментира и речта на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, която беше изцяло на български език и обра овациите в залата и сред зрителите пред екраните. „Имахме предварителна информация, че Доналд Туск се готви да говори на български език, да ни изненада, но най-емоционалният момент беше, когато всички го чухме да произнесе цялата си реч на български език. Ние говорихме с екипа на Доналд Туск и знаем, че той самият има принос в написването на тази реч”, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6011

3

samarqnin

15.01 2018 в 14:30

Силиконовата пазва май ;)

10571

2

Hissarion

15.01 2018 в 12:35

Наглостта на тази жена е безкрайна.

6947

1

theprofet

15.01 2018 в 11:08

Виж силиконовата долина може и да стане, но силициевата едва ли, с тези 80%...