Първият полет София-Скопие ще е на 11 февруари

OFFNews 05 февруари 2022 в 14:49 2642 1

Снимка БТА, архив

Николай Събев, министър на транспорта

Първият полет от София за Скопие ще бъде на 11 февруари, съобщи bTV.

На борда ще бъде българска делегация, водена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев. В западната ни съседка ще има съвместна среща, на която ще се обсъди създаването на авиокомпания за линията Скопие – София.

Македонският министър на транспорта и съобщенията Благой Бочварски очаква линията да започне да работи редовно от началото на март.

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи каза на брифинг, че следващата седмица делегация, водена от него, ще бъде в София, за да обсъдят с българските власти политическия пакет от въпроси, познат като „4+1“.

Той коментира и вчерашното съвместно честване на Гоце Делчев, като обясни че комисията по исторически въпроси има споразумение за съвместно почитане пет исторически личности, включително Св. Кирил и Методий и Климент Охридски.

„Мисля, че подобни политически жестове могат само да помогнат в околната среда, защото различията не винаги трябва да се разглеждат като негативни за отношенията между двете страни, защото в крайна сметка историята е такава, че се допуска мултиперспектива, така че понякога се предпочита в интерпретации на различни „исторически събития“, добави Османи.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

1

новпрофил

05.02 2022 в 21:59

Извинявайте, ама тази работа със самолета до Скопие малко нефена ми се струва. Самолет хубаво, ама кой ще лети в него? Бизнесмените ли? Ми те няма да чакат полет веднъж седмично, ами ще се качат на колата и ако пътя е ОК за 3 часа преко сили барабар с границата си там. След има-няма 6 месеца ще кажат, че не е икономически обоснована линията и ще я закрият.