Quantcast

Отстраниха директора на Агенцията по геодезия

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2015 в 08:45 5507 0

министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова

Инж. Валентин Йовев е освободен от поста изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Ръководството на агенцията от понеделник ще поеме инж. Светослав Наков.
Смяната става със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова от днес, съобщиха от МРРБ.

До настоящия момент Наков е заемал поста на началник на Служба по геодезия, картография и кадастър за Софийска област. Практиката му преди това е като експерт по създаване и поддържане на кадастрални карти и кадастрални регистри. Работил е и в частния сектор. Той е магистър със специалност "Маркшайдерство и геодезия", придобита в Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски".

От новия ръководител на Агенцията по геодезия, картография и кадастър се очаква обезпечаването на по-голяма част от територията на страната с кадастрална карта с по-добро качество. Очакванията са по-доброто качество на кадастралните карти и регистри да намали възможностите за измама при сключването на сделки за имоти и да подобри условията за реализирането на инвестиционния процес в страната.

Основна задача на новия изпълнителен директор ще бъде минимизирането на грешки в наличните данни и недопускането на нови при създаването на карти и регистри. Той ще трябва да работи активно за въвеждане на електронно правителство и по-качествено електронно обслужване на гражданите и бизнеса. Целта е да се намалят опашките в службите по картография и кадастър и да няма пряка връзка между потребител и служител, с което ще се ограничат условията за създаване на корупционни практики.

Инж. Светослав Наков в кратки срокове ще трябва да организира работата на предвидените в управленската програма на правителството работни групи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !