Откриват ски сезона. Боровец чака британци с отказани резервации във Франция

OFFNews 18 декември 2021 в 09:03 3223 0

Зимният ски сезон се открива днес в Банско, Боровец и на Мальовица. В Боровец се очакват първите гости от Великобритания, британски туристи с отказани резервации от френските курорти се насочват към Банско, посочват от курорта.

В Боровец ски сезона започва при миналогодишните цени в рамките на първата седмица. След това дневната карта ще бъде 75 лева за възрастен. Георги Кочов от фирмата концесионер посочи, че единствено пистата "Маркуджик-3" няма да бъде отворена поради лавинна опасност. Кочов каза, че в курорта има много сняг и пистите са добре подготвени.

С демонстрационно ски спускане на деца по писта "Томба", които ще отправят пожелание за дълъг ски сезон, започва сезонът в Банско. Иван Обрейков от дружеството концесионер посочи, че работят всички писти с изключение на тези на Чалев валог, които днес се заснежават.

Цените на еднодневните карти за лифтовете в деня на откриването ще са 20 лева, срещу 10 лева гостите на Банско ще могат да ползват кабинковия лифт в двете посоки. До 26 декември се запазват миналогодишните цени, след което повишението е с 12 на сто и дневната карта за възрастен става 79 лева.

С напълно безплатни карти започва ски сезонът на Мальовица, където има много сняг. Началото ще бъде отбелязано с музикална програма, снежна анимация, награди за гостите. Мартин Ицов от фирмата концесионер посочи, че до 26 декември картата за съоръженията ще е 34 лева за възрастен, а след това - 40 лева.

В ски зоната Мальовица над Говедарци работят 3 влека, 4 писти и 2 хотела. Заради навалелия наскоро сняг има предупреждение за висока лавинна опасност в планините.

Пампорово даде старт на ски сезона вчера, а на Витоша все още пистите са в процес на подготовка. В планините падна пресен сняг и има повишена лавинна опасност. За да няма инциденти, от ски зоните предупреждават да не се кара извън пистите, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови