Откриват официално "София тех парк"

OFFNews 11 декември 2015 в 07:30 4877 4

Президентът Росен Плевнелиев открива днес първия научно-технологичен парк у нас - „София Тех Парк“. В церемонията ще участват президентът на Словакия Андрей Киска, премиерът Бойко Борисов, министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер и европейският комисар по регионално развитие Корина Крецу. 

Церемонията е в сградата на Иновационния форум в „София тех парк", той ще бъде символично кръстен от президента Росен Плевнелиев и от министър-председателя Бойко Борисов на името на големия изобретател от български произход проф. Джон Атанасов. 

Плевнелиев и словашкият му колега Андрей Киска ще открият символично улица в „София тех парк" на името на словашкия изобретател Йозеф Мургаш, след което ще посетят сградата на „Инкубатора" на научно-технологичния парк. 

В централната зала на Иновационния форум президентите Росен Плевнелиев и Андрей Киска ще дадат начало на официалния панел в рамките на конференцията „Ролята на технологичните паркове за развитието на предприемачеството и иновациите". Двудневната дискусия е посветена на политиките в подкрепа на иновациите и ролята на научно-технологичните паркове за създаването на икономика, основана на знанието.

Президентът Росен Плевнелияв направи първа копка на София Тех Парк миналото лято. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша