Онлайн търговците няма да издават касови бележки

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2020 в 10:21 5705 2

Електронните търговци могат да издават онлайн бележка вместо касов бон за извършените от тях продажби, без за това да им е необходимо физическо фискално устройство, съобщава Националната агенция за приходите днес.

Условие за този алтернативен начин за отчитане на продажбите е плащането за покупката да е неприсъствено - с кредитна или дебитна карта, като документът ще бъде изпращан на клиентите по имейл. Бележките се издават чрез специализиран софтуер и трябва да съдържат задължителни реквизити, като данни за търговеца, уникален номер на клиентската поръчка, референтен номер на финансовата трансакция, QR код и др.

От НАП напомнят, че от 1 август започва новата електронна услуга "Подаване на стандартизиран одиторски файл от лицето по чл. 3, ал. 17 от Наредба №Н-18/13.12.2006 г.". Чрез нея онлайн търговците, избрали алтернативния начин за отчитане на продажбите, ще подават ежемесечно към приходното ведомство информация за направените поръчки, по които са извършени доставки на стоки и услуги, спазвайки новите изисквания на Наредба Н-18.

Доставчиците на платежни услуги също подават информация към НАП, която се отнася за платежните сметки, предоставени виртуални POS терминали и извършените трансакции. 

Допълнителна информация за тази и други електронни услуги на приходната агенция можете да се получи в сайта или от Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3117

2

zuljin

30.07 2020 в 11:45

Я как взеха да работят за малкия и среден бизнес, като им припари под задниците...

Другари МИЛИЦИОНЕРИ това е подхвърляне на трохи!!! Няма да ви мине номера!!!
Виж 6 милиона бентлита може и да успокоят протестиращите, ще ги осигурите ли? ...ама не с пари от бюджета или с евросредства?

10914

1

случайно прочетох

30.07 2020 в 10:30

НАП, много ви здраве!
Къде са касовите бележки от нощното шкафче?