Общините кандидатстват още 15 дни за пари от МРРБ за ВиК и пътни проекти

OFFNews 16 май 2022 в 13:20 1201 0

МРРБ

Снимка Архив

От бюджета на МРРБ се заделят 500 млн. лв. за финансиране на общински проекти.

Общините, които вече са подали проектите си за ВиК и общински пътища за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, не трябва да подават отново същите предложения. Това се отнася и за местните администрации, кандидатствали чрез Националното сдружение на общините в Република България. 

Единствено при промяна в обстоятелствата за вече подадените предложения - например междувременно е избран изпълнител, местната администрация трябва отново да внесе документите.

С публикуваната от МРРБ покана за финансиране на общински пътни и ВиК проекти се дава допълнителен срок от 15 дни, в който не подалите до момента общини могат да поискат финансиране за местни проекти. В случай, че има и други – нови проекти, местната власт може да кандидатства за отпускане на средства и за тях. 

За първи път от бюджета на МРРБ се заделят целеви средства в размер на 500 млн. лв. за финансиране на общините. То ще се отпуска от юни т.г. Целта е общините да бъдат подпомогнати за обновяване на общинската пътна мрежа и ВиК инфраструктура, които са в тежко състояние и са системно недофинансирани.

Поканата е към всички 265 общини и 28-те областни администрации в страната.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)