Не е шега: Шефът на БДЖ отчете успешни реформи в компанията

OFFNews 13 януари 2017 в 12:15 13082 4

В момента, в който някои влакове на БДЖ се движат с 10 часа закъснение, други са студени и мръсни с напълно безплатни дървеници, а трети се превземат от недоволни пътници, изпълнителнителният директор на компанията Владимир Владимиров отчете успешни реформи в дружеството.

На пресконференция той отчете, че след 2009 г. (б. а. - идването на власт на ГЕРБ) в жп компанията били проведени редица успешни реформи. Чрез тях дълговете намалели от 849 милиона лева на 445 милиона лева. Освен това били редуцирани загубите и били приложени цели 332 мерки за оптимизиране на процесите, въвеждане на добри бизнес практики и намаление на кражбите.

Владимиров пресметна, че в периода от 2010 година до 2016 г. БДЖ са изплатили главници, наказателни и текущи лихви в размер на 559 милиона лева.

С тези пари можело да се купят 30 нови мотриси и да се направят инвестиции, чрез които железниците щели да изглеждат съвсем по различен начин, отколкото днес, убеден е Владимиров.

Тъй като компанията си плащала дълговете обаче качеството на услугата било лошо, както и условията за труд.

Колкото до непрестанния отлив на пътници, ползващи услугите на БДЖ, Владимир Владимиров прехвърли вината на другата държавна жп компания - релсовия оператор НКЖИ. Според него хората се отказвали от влаковете заради непрестанните ремонти по железопътната мрежа.

"БДЖ трябва да стане приоритет на държавата. Няма значение кой ще управлява след нас, но трябва да има политически консенсус за това, че държавата трябва да погаси задълженията на дружеството и да се закупят нови влакове, защото компанията няма как да се справи сама", убеден е изпълнителният директор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12181

3

ivankristov

13.01 2017 в 13:38

владимиров бивш комсомолски секретар на жан виденов с образование на дружинна ръководителка заедно със синчето на плевенски комунистически функционер и бивш служител на мултигруп по недоразумение министър на транспорта от 2009г. целенасочено води бдж към фалит

42249

1

Denis Rizanov

13.01 2017 в 12:40

Владимир Владимиров е завършил СУ, специалност "Педагогика на пионерската и комсомолска дейност".
"Педагогика на пионерската и комсомолска дейност" е създадена през 1985г във Факултета по Педагогика на СУ и съществува до 1990г, когато е преименувана на "Социална педагогика". В същата специалност през 1989 е приета и проваленият еврокомисар Румяна Желева.
Бившият ръководител на столичния червен комсомол бе назначен за топ мениджър в БДЖ от ГЕРБ през 2009г. Заемаше поста по време на първия мандат, сега пак го върнаха. В паузата Владимиров доказа напук на критиците си, че е ценен кадър - той беше назначен в директорския борд на фирма, управляваща верига от заложни къщи със заплата от 7000 лева.

Без коментар.