НАП затвори въздушния ресторант във Варна

OFFNews 15 август 2017 в 18:07 12799 3

Въздушният ресторант във Варна, който предлагаше вечеря в небето край залива и бе рекламиран шумно като една от атракциите на пристанището, е запечатан за седмица заради данъчни нарушения. Това станало след посещение на инспектори от „Оперативни проверки“ на териториалната дирекция на НАП, съобщиха от приходната агенция.

Данъчните направили резервации и купили куверти по 150 лева без кетъринг като тайни клиенти, но не получили фискален бон. Така посещението на небесния ресторант приключило с проверка и запечатване, каквато е практиката спрямо всички подобни нарушители.

От началото на юли до момента са извършени общо 5085 проверки по Северното Черноморие. Съставени са 404 акта за административни нарушения. 90 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 20 за липса на касов апарат и 289 акта за разлика в касовата наличност. Останалите актове са за други нарушения на данъчните закони.

Публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ към териториалната дирекция са посетили търговски обекти, разположени на Дамбата в Балчик, като са иззели парични средства от касите на длъжници, които имат просрочени данъчни задължения, но отказват да ги погасят доброволно. От три обекта - хотел, ресторант и бар на крайморската алея в Белия , са иззети и внесени в републиканския бюджет 4345 лева. След посещението и изземането на паричната наличност от касата на хотел в Златни пясъци собственикът му внесъл изцяло просрочените си задължения в размер на над 91 хиляди лева. От началото на юли тази крайна мярка е приложена спрямо 67 обекта на длъжници с просрочени задължения, като от касите са иззети над 200 хиляди лева.

„Нека търговците отчитат коректно продажбите на стоки и услуги и да спазват данъчното законодателство, за да се избегне налагането на парични глоби и запечатване на обекти в разгара на сезона. Всеки, който не издава касови бележки, рискува обектът му да бъде запечатан поне за седмица“, предупреди за пореден път териториалният директор Милена Колева. Проверките ще продължават до края на активния туристически сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

3

neverland

16.08 2017 в 09:48

Никой не плаща данъци просто за да си е точен и за да подпомогне държавата си. Правят го, защото ги е страх от негативните последствия(глоби, актове, съдене, затваряне...) за тях. Но когато видиш, че системата не те наказва или го прави фиктивно...то трябва да си някакъв алтруист или силно принципен човек, за да продължиш да си плащаш.
Класически пример за страх от тоягата, който в развитите страни, с десетилетия вече се е превърнал просто в навик, в дълбочината на който обаче е страхът от наказанието.

10538

1

Black Hex

15.08 2017 в 18:53

данъчните посетили търговски обекти и иззели парични средства от касите на длъжници, които имат просрочени данъчни задължения...

Андрешковци трябва на тази държава, андрешковци! Всеки втори станал бирник, план изпълнява. Съдират по 3 кожи от изнемощелите ресторантьорчета... Че и на високо горе, няма къде да бягат... не е като да речеш "Ди-ииййй!", да плеснеш с камшика и да подкараш каруцата към блатото.
Едно време 1млн партийци и активни борци, днес 1 млн милюционери и бирници!