НАП спря 14 сайта за хазарт

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2021 в 11:06 2275 0

Снимка Pixabay

Изпълнителният директор на НАП е спрял 14 сайта за онлайн хазарт от май досега. Те са предлагали хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, съобщават от данъчната администрация.

По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държавите Кюрасао (автономен карибски остров, бивша колония на Нидерландия - б.р.), Малта и Филипините, но не и в България, допълват от НАП

След публикуване на решението сайтовете, посочени в него, следва да преустановят дейността си до 3 дни. Ако след изтичане на този срок онлайн платформите са достъпни в България и през тях може да се правят залози от потребители в страната, то НАП сезира съда за издаване на разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до страниците и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови