НАП проверява търговците на цветя преди 8 март

OFFNews 05 март 2015 в 10:56 2176 0

Националната агенция за приходите (НАП) започва проверки на търговците на цветя на едро в цялата страна дни преди празника на жените - 8 март. 

Анализ на риска за укриване на печалби от произвеждащи или търгуващи с цветя и растения, е установил, че средно бюджетът губи по 6,9 млн. лв. годишно от непостъпили ДДС и преки данъци от дейността в този сектор, посочват от приходната агенция.

Средно по 4,4 млн. лв. годишно губи бюджетът по Закона за данък върху добавената стойност. Около 1,6 млн. лева са загубите по Закона за корпоративното подоходно облагане и 953 хил. лв. - по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Целенасочени проверки се извършват за втора поредна година. През 2014 г. бяха осъществени общо 200 контролни действия (оперативни наблюдения, проверки и ревизии), в резултат на които бяха установени допълнително 2,1 млн. лв. задължения на търговци към хазната.

Оперативните проверки се извършват в цялата страна и са първа крачка от цялостна програма за намаляване на щетите за бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови