НАП: Моля, не идвайте! Подавайте си декларациите онлайн

OFFNews 11 март 2020 в 11:51 3124 0

Националната агенция за приходите призова гражданите да не посещават офисите ѝ, а да се възползват от онлайн услугите ѝ.

Причината е усложнената ситуация във връзка с разпространението на коронавируса.

У нас вече има три огнища: Плевен, Габрово и София. Заразените са шестима, 66-годишна жена в "Пирогов" е в критично състояние.

"С оглед динамичната обстановка в страната, свързана с корона вируса, Националната агенция за приходите призовава всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията в цялата страна, освен при неотложност. Клиентите които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на https://inetdec.nra.bg - се казва в съобщението на НАП. - Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от посещение в офис на НАП. Информация за данъчно-осигурителните изисквания можете да получите на информационния телефон на агенцията - 0700 18 700 или по имейл на електронните адреси за контакт в сайта на институцията - https://nap.bg/page?id=24."

От 12 март 2020 г. временно се прекратяват консултациите с клиенти на място, осъществявани всечи четвъртък от седмицата - допълват от приходната агенция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews