НАП и МВР тръгват на проверки в зимните курорти

ОFFNews Последна промяна на 05 януари 2017 в 12:00 4235 0

Снимка bghoteli.eu

НАП и МВР ще извършат над 15 000 проверки в зимните ни курорти до края на сезона.

Инспекторите на НАП, с помощта на МВР, ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите в хотели, ресторанти, търговски обекти, а също така на борси и тържища в близост до курортите.

В проверките ще се включи и звеното за фискален контрол, което ще проверява движението не рискови и стоки и използването на луксозни служебни коли за лични нужди.

В акцията отново ще бъде използван и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия.

По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

През лятото служителите на НАП проведоха подобна акция по Черноморието, където за 3 месеца броят на касовите апарати се увеличи с 10%, а приходите от ДДС в звената на НАП във Варна и Бургас се увеличиха с 40 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови