Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал, продължава и през март

OFFNews 13 март 2021 в 10:38 2380 0

Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал на 5 440 дружества, засегнати от противоепидемичните мерки. Частично одобрение са получили 3 фирми, а откази са постановени за 33 кандидати, които не са отговаряли на изискванията за отпускането на помощта. 

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през март, съобщават от приходната агенция.

Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия, утвърдени от изпълнителния директор на НАП. Те ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки. На всяка от компаниите, одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март 2021г.

Участието в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и изпратено уведомление от НАП, не е възможно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови