Quantcast

Наближава крайният срок бензиностанциите да обновят софтуера на касовите си апарати

OFFNews Последна промяна на 30 май 2019 в 11:33 1935 0

Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните си системи с фискална памет, напомнят от НАП. Според Наредба Н-18 до 30 юни е необходимо търговците на горива да съобразят фискалния си софтуер с изискванията на наредбата.

Само няколко месеца по-късно – от 30 септември - всички бензиностанции ще трябва да издават касови бележки, в които е изписан брутният им марж, т.е. разликата в покупната и продажната цена. Търговците на горива са задължени да включат и информация за размера на ДДС и акциза.

Наближава краен срок и за онлайн търговците, стартирали дейност преди 29 декември 2018 г. До 29 юни те ще трябва да обявят своите електронни магазини, напомнят още от НАП. До момента над 12 000 вече са декларираните електронни магазини, отчитат от приходната агенция. Подаването на данните става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е. не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, допълват от приходната агенция.
Допълнителна информация може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !