МС даде имот на МВР на областния управител на Пазарджик

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2020 в 11:07 1382 0

Имот на МВР ще бъде даден за нуждите на областния управител на Пазарджик, разпореди правителството. Имотът е с отпаднала необходимост и се намира на ул. Екзарх Йосиф" 2., в центъра на града. Той е с площ 31,5 кв. м. Разположен е на втория етаж на административна сграда.

Министерският съвет прие също Решение за даване на съгласие за апортиране на имот в Бургас - частна държавна собственост, в капитала на „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД (НКИЗ), гр. София, който впоследствие да премине в капитала на „Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД. Мотивът за взетото решение е изчерпване на капацитета на свободните площи в „Индустриален и Логистичен Парк - Бургас" АД, което налага да се търсят нови терени, подходящи за развитие на индустриална зона. С дейността си „Индустриален и Логистичен Парк-Бургас" АД допринася за стабилното икономическо развитие на Бургас и региона, чрез насърчаване на инвестициите в различните отрасли, подобряването на инфраструктурата, с цел привличане на чуждестранни и местни инвестиции, посочва правителственият пресцентър.

На днешното заседание на кабинета, проведено, онлайн, за частна държавна собственост бяха обявени общо 13 сгради, разположени в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. Сградите нямат функционално и технологично значение за железопътните превози, както и в тях не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт

Съгласно друго правителствено решение се учредява възмездно безсрочен сервитут за изграждане и обслужване на три вида водопроводи и ел. кабел за обект: „Водоснабдяване на селищно образувание „Кироолу“ - Сливен“. Сервитутът е върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост, в землището на гр. Сливен, с обща площ на сервитутната зона 1,300 дка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !