Московски: С концесията на летище "София" изпълняваме решение на служебното правителство на Радев

OFFNews 28 юни 2018 в 11:54 2521 0

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

С решението за концесията на летище "София" Министерският съвет изпълнява решение на служебното правителство, назначено от президента Радев.

Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред журналисти в парламента, след като БСП се обявиха против концесията.

Тогава беше възложено на следващия кабинет да направи консултации с международен консултат и да стартира процедурата по коригиран начин. Това е направено, поясни той.

Московски бе категоричен, че БСП ще получат документацията по процедурата.

Цялата документация е около 2000 страници и ще бъде публикувана официално във вестник на Европейския съюз, за да има всеки равен достъп, каза той.

Според транспортния министър няма нарушение с процедурата, тъй като е спазен стриктно законът, включително с новия Закон за концесиите.

На летище "София" няма масови уволнения, може да има единични. Имам справка, че са назначени около 100 човека допълнително, посочи той.

Ивайло Московски коментира още състоянието на БДЖ. Той заяви, че с кредиторите се водят преговори от повече от една седмица с цел намаляване на наказателните лихви, а такова споразумение може би към днешна дата ще бъде факт. 

Имам уговорка и с министъра на финансите сумата да бъде предоставена като безлихвен заем от държавния бюджет, така че няма да има продажба нито на вагони, нито на сгради, заяви министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!