Московски пробутва свой съдружник за министър на транспорта

Светослав Метанов 05 септември 2018 в 12:19 14832 2

Съученик и приятел от детството на министъра на транспорта в оставка Ивайло Московски е най-вероятният му наследник на поста, научи OFFNews.

Плевенчанинът Димитър Геновски е набор на Московски и негов заместник министър в третото правителство на Бойко Борисов. За неговото назначаване за министър активно лобирал именно досегашният министър, а в средите на ГЕРБ кандидатурата се приемала без коментар.

Геновски и Московски са били бизнес партньори в компанията Гемос-Трейд. Според данните от регистъра на "Биволъ" фирмата е създадена през 2008 г. След като Московски влиза в първото правителство на Бойко Борисов, той прехвърля дяловете си именно на Геновски.

По-късно приятелят градски е назначен за зам. изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД, държавна компания чийто принципал е именно Московски.

Геновски обаче остава собственик на Гемос-Трейд до месец май миналата година, когато Бойко Борисов го назначава за заместник на Московски.

И преди съученици на транспортния министър в оставка са се облажвали с апетитни постове в ресорната му администрация. Така Цветелин Цветанов бе назначен за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". По-късно, в края на месец март 2016 година при специализираната акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура бившият шеф на ДАИ Цветелин Цветанов бе арестуван. Той беше посочен за ръководител на организирана престъпна група, която освен че е търгувала книжки, е събирала и такса "спокойствие" от превозвачески фирми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

05.09 2018 в 14:45

Щом не искате Московски, ето ви Геновски. Ако и него не щете - имаме Чебуровски, Шапокляковски и т.н.т. верни мутрогерби и тлъсти съдружници.