Moody's понижи депозитния рейтинг на ДСК и „Райфайзен“ в България

OFFNews Последна промяна на 03 юли 2015 в 21:24 7697 4

Рейтинговата агенция Moody's понижи депозитния рейтинг на банка ДСК до Ba2/Not-Prime  и депозитния рейтинг на „Райфайзен“ - България до Ba3/Not-Prime.

Агенцията промени и перспективите им на „стабилна“.

Преди месец Moody's потвърди рейтинга на държавните ни облигации (Baa2), със стабилна перспектива.

Решението отразява баланса между стабилната бюджетна позиция, устойчивото икономическо възстановяване и инициираните реформи, спрямо рисковете от появата на външни шокове, като негативни ефекти от ситуацията в Гърция или политически рискове.

Един от основните фактори за решението на агенцията е по-ниското ниво на държавния дълг в сравнение с останалите страни в тази кредитна категория, обясниха от Министерството на финансите тогава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2015 в 01:07

Кой ти обяснява защо , икономиката е нещо което и самите икономисти не разбират . Там е важно уравнението да излезе на плюс или поне на нула иначе е лошо . Препоръчвам ви един филм на Майкъл Мур ( тука ще има коментари , че филма е платен от Путин ) , който говори и се мъчи да разплете икономическата криза от 2008-09 година , от която фактически ние все още не можем да излезем , понеже тогава ни яхна Бойко Велики Освободителя Строителя Магнолиев и в държавата от тогава има само популизъм и смяна на закони на харабия , и въпреки всичко и цялата подкрепа която получава от "европейските си партньори" ефект и резултат НЯМА !!! Набийте си го в главиците тъпи тролски , тези които вие обожавате подкрепят Бойко Мутрата , а го подкрепят , понеже той е подлога и ще продаде и майка си стига да бъде медийно лъскан и обожествяван !!!!

03.07 2015 в 22:54

Защо са резнали рейтинга на банките?

03.07 2015 в 22:34

Соросоиди, изтеглихте ли паричките? Аз също бих изтеглил, ама няма какво. От тролене пари много не идват, капят колкото за киселото мляко.

Пея през деня на алеята до билетния център откъм Левски, моля помогнете с каквото можете.

03.07 2015 в 22:12Соросоиди,при вас за разлика от Гърция, краят ще дойде във вид на внезапна смърт.

И никой няма да ви предлага помощ,и никой няма да ви съжалява-просто това е съдбата на изтривалките,които никой не уважава,даже ни ви мразят-безразлични сте им.