Моника Бийчър стана финансов директор на БДЖ

Светослав Метанов 03 май 2022 в 16:59 10704 0

Бившият служебен зам.-министър на финансите Моника Бийчър е назначена за финансов директор на БДЖ от днес. Това научи OFFNews от свои източници от Министерството на транспорта и съобщенията.

Бийчър бе част от екипа на съпредседателя на Продължаваме промяната Асен Василев по времето на кабинета на премиера Стефан Янев.

Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите „Право“ и „Международни отношения“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Била е част от екипа, който създава Агенция по обществени поръчки през 2004 г., участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента „Шенген“. Била е Ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет“ към Министерство на финансите в периода 2011 г. – 2016 г. и директор на дирекцията. Работила е и в Министерството на външните работи.

Бийчър е поредния кадър на служебния кабинет на Стефан Янев, който намира професионална реализация в закъсалите държавни железници. В момента шеф на борда на БДЖ е Даниела Везиева, която стана икономически министър на мястото на Кирил Петков, след като той реши да прави партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови