Моника Бийчър оцеля 1 ден като финансов директор на БДЖ

OFFNews Последна промяна на 05 май 2022 в 15:37 11833 0

Бившият служебен зам.-министър на финансите Моника Бийчър, която преди два дни бе назначена за финансов директор на БДЖ, вече е освободена. Това научи OFFNews от свои източници.

Версиите защо Бийчър се е разделила с жп превозвача само ден след назначаването си се разминават. Според едната тя си е тръгнала сама, защото получила по-добра оферта за кариерно развитие. Според втората транспортният министър Николай Събев е имал възражения, че въпросното назначение не е консултирано с него.

Така или иначе хаосът и безхаберието в БДЖ продължават. След идването на новото правителство през декември директорите в жп компанията се сменят като носни кърпички без какъвто и да е реален резултат.

От Министерството на транспорта бодряшки отчитат ръст на пътниците и на приходите през първото тримесечие, но в сравнение с миналата година когато никой не пътуваше. В сравнение с последната предепидемична година - 2019 г., финансовите резултати са влошени с 16%. Това не попречи на министър Николай Събев да обещае увеличение на заплатите на експлоатационния персонал - около 8000 души заради "подобреното финансово състояние".

Забавното в случая е, че заплатите в БДЖ така или иначе бяха вдигнати само преди месец - от 1 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови