Министър Шишков: Строителят на интерконектора ще получи най-големите привилегии в държавата

OFFNews 08 август 2022 в 11:51 8543 1

Иван Шишков

Снимка БТА

Регионалният министър Иван Шишков.

Междусистемната газова връзка Гърция-България ще се ползва с най-големи привилегии в цялата държава, за да бъде въведена в най-скоро време в експлоатация. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков на среща с проектанти, надзорници, строители и представители на енергийното министерство.

Той обясни, че се е запознал с проблемите и всички възражения по проекта. Според него, забавянето му няма да е голямо, като ще бъде компенсирано в най-кратък срок.

"Установихме, че е имало възражения от различни институции - противопожарна охрана, "Напоителни системи", включително Министерството на околната среда и водите, с които аз съм запознал всички съответни минситри. Работи се по максимално бързото отстраняване на всички проблеми", обясни служебният регионален министър.

На работната среща ще бъдат уточнени сроковете, в които строителят може да отстрани всички тези проблеми.

"Строителят ще се ползва с най-големите привилегии от всички строители в България, тъй като цялата държавна администрация ще му помага за да можем максимално бързо да завършим обекта", категоричен бе Шишков.

Според него има недовършени неща по връзката, но дори и да има забавяне, то няма да е голямо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови