Мерките срещу COVID сринаха цената на петрола

OFFNews Последна промяна на 29 октомври 2020 в 11:53 1771 1

Снимка Архив

Цената на петрола се срина заради подновените ограничителни мерки в борбата с COVID-19, съобщи Ройтерс. Такива отново се въвеждат в Германия и Франция.

Фючърсите на американския лек суров петрол от Западен Тексас - WTI, се понижиха с $0,08, или 0,21%, до $37,31 за барел, задълбочавайки вчерашния спад с 5,1% и вече се търгуват в най-ниски нива от средата на юни.

Фючърсите на американския лек суров петрол с доставка през декември поевтиняват с $0,12 или 0,31% и достигат до $39 за барел.

Този спад на цената се влияе от рекордният брой новозаразени и ограничителните мерки въведени в Европа. Сценарият голяма част от хората да си останат вкъщи и потреблението да намалее влияе негативно на пазарите. 

"Краткосрочната перспектива за петролния пазар не може да се нарече благоприятна, тъй като въведените в Европа карантинни мерки ще ограничат търсенето", се казва в доклада на AxiCorp.

Междувременно Енергийната информационна администрация на САЩ отчете скок на складовите запаси на суров петрол - 4,5 млн. барел през седмица до 23 октомври. Това подсили притесненията за увеличаващо се свръхпредлагане на петрол в световен план.

Миналата седмица добива на петрол в САЩ се е увеличил с 1,2 милиона барела на ден до 11,1 милиона барела на денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови