Мениджъри от АЕЦ „Козлодуй“ посетиха Ангарския електролитен химически комбинат на ТВЕЛ

OFFNews Последна промяна на 28 август 2017 в 11:15 2063 0

Топ мениджъри на българската АЕЦ „Козлодуй“, за която ядрено гориво доставя ТВЕЛ, направиха работно посещение в Ангарския електролитен химически комбинат (част от горивната компания на „Росатом“ - ТВЕЛ).

Директорът по развитие и модернизация на АЕЦ „Козлодуй“ Найден Найденов и главният инженер на централата Янчо Янков се запознаха отблизо с технологията на процеса за обогатяване на уран за използване в енергийните атомни реактори. 

„Ние за пръв път посещаваме предприятието за обогатяване на уран на ТВЕЛ. За нас това е значимо събитие, тъй като ние получаваме от Русия ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“. В комбината видяхме един от етапите от производството на гориво. Комбинатът в Ангарск впечатлява със своите високи технологии и високо ниво на безопасност“, подчерта Янчо Янков.

В рамките на посещението се състоя работно съвещание с ръководителите на Ангарския електролитен химически комбинат, представители на ТВЕЛ и АО „Техснабекспорт“.

По оценка на ТВЕЛ подобни посещения на делегации на чуждестранни партньори в предприятия от руския атомен отрасъл и горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, са важен аспект от международното ядрено-енергийно сътрудничество и демонстрират готовността на корпорация „Росатом“ за въвеждане на постоянен конструктивен диалог с партньорите и заинтересованите страни, свидетелстват за ориентиране към клиента и стремеж към практически резултати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови