Медийна група купи Висшето училище по застраховане и финанси

OFFNews 11 септември 2017 в 12:45 3722 0

Апостол Апостолов

Investor Media Group обяви, че е придобила 90% от капитала на "Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това е най-мащабната инвестиция на медия у нас в образователна институция.

След сделката вузът става част от медийната група.

Придобиването е в резултат на стратегическата цел на медийната група е да продължи развитието на ВУЗФ. Заедно с основателя доц. д-р Григорий Вазов групата ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета, обявиха от компанията.

За президент на висшето училище е избран Апостол Апостолов, който има повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината „Капиталови пазари“.

Академичната програма ще продължат да управляват ректорът доц. д-р Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова. От есента студенти могат да се включат в още няколко нови магистърски и бакалавърски програми, които залагат на иновативни и практически методи на преподаване. 

Медийната група ще подкрепи учебните програми на ВУЗФ с допълнителни възможности за придобиване на практически знания, като един от бъдещите проекти е обучение на място в Bloomberg TV Bulgaria за студентите във финансовите и икономическите специалности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!